E27-laippakiinnitteinen varjostin tarkoittaa varjostinta, jonka rungon keskellä, joko ylhäällä tai alhaalla, on n. 4 cm sisähalkaisijaltaan oleva rengas, joka asetetaan esimerkiksi pöytälampun lampunkantaan ja kiristetään paikoilleen laipalla.

Pinto-pöytävalaisinKurtan-lattiavalaisin

Pöytävalaisinten sekä lattiavalojen E27-laippakiinniteisen lampunvarjostimen kiinnityskohta on varjostimen keskellä, joitakin senttejä sen alareunasta.

E27-laippakiinnitys saattaa olla myös varjostimen yläreunassa. Tällaiset varjostimet on tarkoitettu alaspäin suunnattua valoa varten, kuten lattiavalaisimiin sekä ripustettaviin lampunjohtoihin.

 Esimerkiksi näissä varjostimissa on E27-laippakiinnitys:

Chesterfield-35 lila -lampunvarjostin yhdistettynä Montclair harmaa-pöytävalaisimeenBig City-20L -lampunvarjostin yhdistettynä Park musta -lattiavalaisimeenOlivia-25L -lampunvarjostin yhdistettynä SKK musta -lampunjohtoon

Miten kiinnitetään

Irrota ensin lampunjalasta laippa. Aseta varjostin valaisimeen ja kiinnitä laippa takaisin jalkaan.

 

Entä jos lampunkanta on E14, eli se pienempi?

E27-laippakiinnitteisen varjostimen saa helposti muutettua E14-kantaiseen valaisimeen sopivaksi soviterenkaalla. Purista soviterengasta hieman kasaan reunoilta, aseta aukon sisälle ja asettele oikeaan kohtaan. Tämän jälkeen varjostimen saa kiinnitettyä aiemmin mainitulla tavalla. Esimerkiksi Helen antikmessinki -pöytävalaisin + Jessica-25 -lampunvarjostin kokonaisuus tarvitsee soviterenkaan. Tähän valmiiseen kokonaisuuteen se on jo sisällytetty.

E27-kantainen varjostin ilman soviterengastaE27-kantainen varjostin soviterenkaalla

 

Valaisimessa, jossa on E27-kanta voi myös käyttää varjostinta, jossa on pallolamppukiinnitys. Tällöin tarvitset pallolampun, jossa on E27-kanta. Lue pallolamppukiinnityksestä lisää täältä.